Ήρθε το φθινόπωρο! Τα φρούτα άφθονα αυτή την εποχή. Οι συκιές φορτωμένες με το γλυκύτατο καρπό τους. Η κα Γεωργία, η σχολική νοσηλεύτριά μας, φέρνει καθημερινά μπολάκια γεμάτα σύκα. Ρίχνει και την ιδέα: "Δε φτιάχνουμε ένα κέικ σύκου, έτσι για να μπει όμορφα η σχολική χρονιά;" Την επόμενη κιόλας μέρα, φέρνοντας ο καθένας μας από κάτι, συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα υλικά. Και επειδή η υγιεινή διατροφή των μαθητών είναι καθημερινή μας έγνοια, σκεφτήκαμε να προσθέσουμε βρώμη και καστανή ζάχαρη αντί για λευκή. Η μεγάλη αίθουσα του σχολείου στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 μετατράπηκε σε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής. Είναι πιο ευρύχωρη από την κουζίνα μας. Βάλαμε στο τραπέζι όλα τα απαραίτητα υλικά:
Υλικά
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα καστανή ζάχαρη
3 αυγά
1/2 κ γλ αλάτι
1 κ γλ βανίλια
1 & 1/2 κούπα γάλα
1 & 1/2 κούπα φαρίνα
1 κούπα νιφάδες βρώμης
1/2 κούπα σύκα κομμένα σε μικρά κομμάτια (για τη γέμιση)
2-3 σύκα κομμένα σε φέτες
Οι μαθητές της Μέσης και Κατώτερης Βαθμίδας έριξαν στο μπωλ το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακάτεψαν για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια έριξαν τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια, το γάλα, το αλεύρι και τη βρώμη, ονοματίζοντας κάθενα από τα υλικά. Οι μαθητές της Ανώτερης Βαθμίδας έκοψαν σε μικρά κομμάτια τα σύκα μόνοι τους. Ανακάτεψαν καλά το μείγμα και το έριξαν σε φόρμα που είχαν βουτυρώσει και αλευρώσει. Στην επιφάνει του κέικ έβαλαν κομμένα σύκα σε φέτες.
Έψησαν το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰C για 45 λεπτά. Η κουζίνα μοσχοβόλησε!
Την επόμενη μέρα το κόψαμε και πήραμε όλοι μαζί πρωινό. Νοστιμότατο!
Το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής έχει πάντα επιτυχία!
-
Πληροφοριακά Στοιχεία
-
Κατηγορία: Εργαστήρια Δεξιοτήτων