O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
next
prev

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ), το Σύλλογο Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ), την Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝΕΛΕΑ), μαζί με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και συλλόγων Γονέων Σχολικών Μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης, συνδιοργανώνουν με την «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Α.Ε.», στις 5 και 6 Ιουνίου 2016, στο Γκάζι, το «1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης» το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και του Δήμου Αθηναίων.

Σκοπός του Φεστιβάλ, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα, είναι η προβολή και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν στην Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα και την ενημέρωση του κοινού και της πολιτείας για θέματα αναπηρίας, όπως η προσβασιμότητα, καθώς και εργασιακά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.

Το Φεστιβάλ αυτό στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει την κοινή γνώμη, πάνω στο μεγάλο ζήτημα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ισότιμης αντιμετώπισης των παιδιών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία. Γι'αυτό θεωρήσαμε σημαντικό να δώσουμε και εμείς το παρόν με έργα των μαθητών μας και αφίσα που προβάλλει το έργο του σχολείου μας.

DSC03704a

DSC03699a

DSC03703a

Να και το περίπτερό μας...

TO PERIPTERO MAS

 

 

Ευχαριστούμε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα: "Διαφορετικότητα και Συνεκπαίδευση". Πιστεύουμε ότι αποκόμισαν πολλά από την εμπειρία των συναδέλφων που έκαναν τις παρουσιάσεις και τα εργαστήρια.
Ευχαριστούμε τους σχολικούς συμβούλους κα Κατσιγιάννη Βικτώρια και κ. Μπαλαμώτη Γιώργο για τη διοργάνωση της ημερίδας, τους συναδέλφους του 1ου Δ.Σ. Περάματος για την παρουσία του προγράμματος "The Odd One... in", τους συναδέλφους Άννα Τηλιακού και Γκουβέρο Νίκο για την παρουσία του προγράμματος ένταξης, την κυρία Παπαγιαννακοπούλου Άρτεμη, γονέα μαθητή, τη συνάδελφο  Ψαλλιδάκου Αδαμαντία και τους συναδέλφους Αργυρόπουλο Γιάννη, Πατσουλάκη Γιώργο και Ευάγγελο Κόμπο για τα εργαστήρια που πραγματοποίησαν. Ευχαριστούμε επίσης το 1ο Δ.Σ. Περάματος για τη φιλοξενία. Το κλίμα στα εργαστήρια ήταν εξαιρετικό... Οι δάσκαλοι, όταν τους δοθεί η ευκαιρία, παίζουν, απολαμβάνουν τη μάθηση, δημιουργούν, εκφράζουν τη προτίμησή τους στα πειράματα της φυσικής από τη θεωρία, τραγουδούν και παίζουν μουσικά όργανα και γενικά... είναι πιο ζωηροί από τα παιδιά. Τελικά οι δάσκαλοι, ίσως επειδή είναι ανάμεσα σε παιδιά, παραμένουν παιδιά...Οι φωτογραφίες που έχουμε τραβήξει από τα εργαστήρια μιλούν από μόνες τους.

Από το Βιωματικό εργαστήριο: "Παιδαγωγικό παιχνίδι στο σχολείο και το σπίτι"της καςΨαλλιδάκου Αδαμαντίας, Δασκάλας Τμήματος Ένταξης 15ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, MSc, PhD, PD Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ΕΚΠΑ με τη συμμετοχή της κας Παπαγιαννακοπούλου Άρτεμης,  μητέρας μαθητή που παρακολουθεί πρόγραμμα σε Τμήμα Ένταξης.

DSC03489aDSC03488aDSC03505aDSC03524aDSC03528a

Το βίντεο που ακολουθεί, δίνει μια γεύση από το εργαστήριο:

 

Από το Μουσικό εργαστήριο: "Δημιουργώντας με τη Μουσικήτου κ. Αργυρόπουλου Γιάννη, Εκπαιδευτικού Μουσικής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος και Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου.

DSC03498aDSC03499aDSC03502aDSC03504a

Από το εργαστήριο: "Playing with the protonsτου κ. Πατσουλάκη Γιώργου, Δασκάλου στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου.

DSC03493aDSC03496aDSC03515aDSC03520a

Το βίντεάκι που ακολουθεί δείχνει κάποια από τα πειράματα:

 

Δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφίες από το εργαστήριο "Κατανοώντας τις φυσικές επιστήμες με την αξιοποίηση της τεχνολογίαςτου κ. Ευάγγελου ΚόμπουΔασκάλου στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου.

" Θέματα σεξουαλικότητας παιδιών και εφήβων με ειδικές ανάγκες"-

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016-Πανεπιστήμιο Πειραιά

 

 

 

Ακολουθούν η αφίσα και το πρόγραμμα της ημερίδας:

AFISA TELIKH

PROGRAMMA TELIKOa

Σε περίπτωση που το βίντεο δεν εμφανίζεται ή δεν παίζει κάνετε κλικ εδώ

Ξεκινήσαμε από την ιδέα ότι παντού γίνονται ημερίδες με θέματα Ειδικής Αγωγής. Στο Πέραμα όμως, τα τελευταία χρόνια, δε γίνονται ή τουλάχιστον δεν έχουν γίνει ημερίδες με θέματα Ειδικής Αγωγής. Τι σημαίνει για μας το Πέραμα;

Είναι μια περιοχή:

- με πολλά παιδιά να παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς,

-με σχολεία στα οποία υπάρχουν τμήματα ένταξης, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν έχουν στελεχωθεί και δε λειτουργούν,

-με υψηλά ποσοστά διαρροής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα οποία συνεχώς αυξάνουν.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους πολλούς , εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς, επιλέξαμε το Πέραμα και τους δασκάλους του Περάματος, γιατί και αυτοί υφίστανται  τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στο χώρο του σχολείου. Αυτοί αντιμετωπίζουν - ξεπερνώντας ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό- τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στις σχολικές τάξεις. Είναι αναμενόμενο ότι σε μια περιοχή, η οποία μαστίζεται από ανεργία, φτώχεια και έλλειψη υποστηρικτικών-κοινωνικών υποδομών,  τα παιδιά πλήττονται, επίσης, ποικιλοτρόπως. Εμείς οι εκπαιδευτικοί  αποτελούμε και θέλουμε να μπορούμε να είμαστε μια από τις πιο σημαντικές υποστηρικτές δομές για τα παιδιά και τους γονείς τους. Θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, για τα παιδιά μας, ειδικά για εκείνα που πλήττονται περισσότερο. Να προσπαθήσουμε έτσι ώστε να μην τα βάλουμε ακούσια, εμείς οι ίδιοι,  στο περιθώριο της σχολικής τάξης και, αργότερα, στο περιθώριο της ζωής και της κοινωνίας.

 Πρόσκληση Βίντεο

Αφίσα

afisa

Πρόγραμμα

PROGRAMME

Πώς θα έρθετε

 

 

" Διαφορετικότητα και Συνεκπαίδευση"-

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018-1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος

 AFISA1

PROGRAMMA 1PROGRAMMA 2 

ΗΜΕΡΙΔΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

"Διαφορετικότητα και συνεκπαίδευση"

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 --- 8:15-14:00

1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος

http://1dim-peram.att.sch.gr/?page_id=80

http://www.ploigos.gr/?sessionid=dfbe84e9efc755a10125ffd2fa892ada

Προς: 

α) Εκπαιδευτικοί Τμημάτων Ένταξης και Παράλληλης Στήριξης των Δημοτικών Σχολείων Περάματος και των 3ου, 6ου, 18ου & 24ου Δημοτικών Σχολείων του Κερατσινίου.

β) Αναπληρωτές / αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί ΠΕ70 Τμημάτων Ένταξης και ΠΕ70 Παράλληλης Στήριξης Δημοτικών Σχολείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά.

γ) Αναπληρωτές / αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί ΠΕ70 Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

---- http://video.sch.gr/asset/detail/k1QxWRPfMbHhDiVpNWKPuxq9 

 ---- https://youtu.be/9zlJYfw-Krg

Συνεργασία:

Σχολικού Συμβούλου 9ης Περιφέρειας Ε.Α.Ε. κ. Μπαλαμώτη Γιώργου   

Σχολικής Συμβούλου 72ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής, κ.  Κατσιγιάννη Βικτώριας

Προϊσταμένης Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος, κ. Παυλάκη Σταματικής.

Αρχειοθέτηση