O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
next
prev

Μετά τη διαδικτυακη επίσκεψή μας στο Καταφύγιο ζώων της περιοχής Κουβαρά-Καλύβια Αττικής (Let's be S.M.A.R.T.), η συνεργασία μας συνεχίστηκε με την επίσκεψη της κας Μικαέλας Μαυράκη και της κας Μαριαλένας Κυριακάκου στο σχολείο μας, στις 17 Φεβρουαρίου 2022.

Βρήκαμε την ευκαιρία να τους δείξουμε πώς είχαμε δουλέψει εμείς σχετικά με το πρόγραμμα. Οι μαθητές μας καμάρωναν δείχνοντας στις κυρίες την κατασκευή που είχαν κάνει με τη βοήθεια της εικαστικού μας κας Χριστοπούλου Κατερίνας. Είχαν φτιάξει μια μακέτα με κατοικίες για τα ζώα, η οποία περιλάμβανε ακόμα και ελικοδρόμιο... για έκτακτα περιστατικά.

05a06a07a

Ακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Let's be S.M.A.R.T." Οι στόχοι του προγράμματος ήταν:

  • να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές μας γύρω από τα αδέσποτα ζώα,
  • να γνωρίσουν τις ανάγκες τους και τρόπους προστασίας και φροντίδας τους,
  • να εκφράσουν τα συναισθήματά τους μέσω της τέχνης.

Κατά την πρώτη φάση της επίσκεψης οι μαθητές απόλαυσαν ένα βίντεο με τον σουπερήρωα το Γιώργο, ο οποίος, αντί να αγοράσει ένα ζωάκι, επιλέγει να αναλάβει τη φροντίδα και την προστασία ενός αδέσποτου σκύλου. Το βίντεο το είχαμε δει ξανά στο σχολείο το Νοέμβριο αλλά η προβολή του ήταν απαραίτητη προκειμένου οι μαθητές να μπουν στο πνεύμα της προγράμματος και να ανακαλέσουν στη μνήμη τους όσα είχαμε αναφέρει στο παρελθόν.

 01 002

Μετά την παρακολούθηση του βίντεο, η Μικαέλα και η Μαριαλένα έδωσαν στα παιδιά καμβάδες και δακτυλομπογιές και τα παρότρυναν να ζωγραφίσουν τα αισθήματά τους για τα ζώα και πώς ένιωθαν μετά την παρακολούθηση του βίντεο. Κάθε παιδί εκφράστηκε με το δικό του τρόπο.

21a27a25a26a

Το αποτέλεσμα ήταν μια πανδαισία χρωμάτων. Τα παιδιά απολάμβαναν την όλη διαδικασία. Βρήκαν την ευκαιρία να εκφραστούν όπως μπορούσε και όπως ήθελε το καθένα. Στη συνέχεια χρωμάτισαν μάσκες που απεικόνιζαν γάτες και τις φόρεσαν.

28a30a31a32a

Η μεγάλη έκπληξη των παιδιών ήταν η κάπα του σούπερ-ήρωα που τους δόθηκε ως δώρο. Φόρεσαν τις μάσκες και τις κάπες και έγιναν όλα σούπερ-ήρωες.

33a 34a

Ήταν βέβαιο ότι είχαμε περάσει ένα υπέροχο τρίωρο, χωρίς να καταλάβουμε, μικροί και μεγάλοι πώς πέρασε η ώρα. Ευχαριστούμε την οργάνωση "Let's be S.M.A.R.T." για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μας πρόσφερε και ιδιαίτερα τη Μικαέλα και τη Μαριαλένα για το χρόνο που μας αφιέρωσαν και την αγάπη τους.

001a

 

Σήμερα κάναμε μια ξεχωριστή εκδρομή. Επισκεφθήκαμε, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom (https://zoom.us/j/2228593062?pwd=b2RUY0pka0JwRkVWNXF1MXIraEgvZz09), με ξεναγό την κα Μικαέλα Μαυράκη, το καταφύγιο στην περιοχή του Κουβαρά που λειτουργεί για τη διάσωση ζώων από το 2011. Ξεναγηθήκαμε σε όλους τους χώρους του καταφυγίου και είδαμε τον εξοπλισμό που διατίθεται στο χώρο αυτό για τη φροντίδα και προστασία των γατών (ονυχοδρόμια, τροχό,παιχνίδια...).

040503060102

Το πρόγραμμα το ξεκινήσαμε το Νοέμβριο, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των μαθητών για τα αδέσποτα ζώα. Κάποιοι μαθητές αναφέρουν συχνά τις δικές τους εμπειρίες με κατοικίδια ζώα που έχουν στο σπίτι και εκφράζονται με πολύ ενθουσιασμό . Στις αρχές Δεκεμβρίου είχαμε δει με τους μαθητές τα βίντεο με τον σουπερήρωα Γιώργο και είχαμε συζητήσει για τις ανάγκες των ζώων.
Σε λίγες μέρες, εθελοντές του καταφυγίου θα επισκεφθούν το σχολείο μας και θα κάνουμε μαζί εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Περιμένουμε με ανυπομονησία τη μέρα αυτή.
Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.
 
Protomagiatiko stefani
Οδηγίες
- Κάντε κλικ σε ένα κελί στο πλέγμα του σταυρόλεξου ή κάντε κλικ σε έναν ορισμό (κάθετο ή οριζόντιο.
- Κάντε κλικ δύο φορές σε ένα κελί για να πάτε από  τον κάθετο άξονα στον οριζόντιο και αντίστροφα.
- Τα ενεργά κελιά (τετράγωνα) γίνονται μπλε.
- Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε τη λέξη (όλα τα γράμματα μικρά)
- Πατήστε enter όταν ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση της λέξης
- Η λέξη θα γίνει πράσινη ή κόκκινη ανάλογα με το αν είναι σωστή ή λάθος
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα tab και shift-tab για να μετακινηθείτε γύρω από το σταυρόλεξο καθώς και τα πλήκτρα με τα βέλη.
 
Πρόσεξε: δε δέχεται κανένα λάθος. Μη ξεχνάς λοιπόν τους τόνους

Καλή Διασκέδαση!.

Παρατήρησε τον κήπο του σχολείου σου,  μέσα από το βίντεο που ακολουθεί. Το βίντεο έχει τραβηχτεί  στις αρχές Μαΐου. Προσπάθησε να απαντήσεις στις ερωτήσεις που υπάρχουν σε αυτό. Για να το βλέπεις καλύτερα, πάτα τα δύο βελάκια, στην κάτω δεξιά γωνία του βίντεο (πλήρης οθόνη). 

Ο κήπος του σχολείου μου την άνοιξη (τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου)

Καλή Διασκέδαση!

 

 

 

 

- Παρατήρησε την εικόνα και κάνε κλικ στις μικρές εικόνες που περιέχει.

 

Καλή Διασκέδαση!.

Αρχειοθέτηση