O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
next
prev

SXOLEIOEID1   

Το Ειδικό Δημοτικό Περάματος πρωτολειτούργησε το 1980, ενώ η απόφαση ίδρυσής του  είχε εκδοθεί αρκετά χρόνια νωρίτερα. Η αιτία καθυστέρησης της λειτουργίας του ήταν η έλλειψη κατάλληλα εκπαιδευμένου εκπαιδευτικού. Τελικά το 1980 λειτουργεί με πρώτη προϊσταμένη την κα Αγγελική Σαλίχου, μια μορφή που σφράγισε το σχολείο με την υπομονή και την αγάπη της προς τους μαθητές. Λειτούργησε αρχικά ως μονοθέσιο. Ένα χρόνο μετά λειτουργεί ως διθέσιο (1981-82). Από το 1983 ο τότε προϊστάμενος κ. Σιώτος, κάνει έγγραφα για προαγωγή του σχολείου σε 3/θέσιο. Μόλις το Δεκέμβριο του 1989 ο δήμος Περάματος αποφασίζει την προαγωγή του σχολείου από 2/θέσιο σε 3/θέσιο για τη σχολική χρονιά 1990-91 και τελικά λειτουργεί ως 3/θέσιο το 2006. Το 1986 το σχολείο λειτουργεί για πρώτη χρονιά με κοινωνική λειτουργό και εργοθεραπεύτρια. Από τότε τις περισσότερες χρονιές το σχολείο δεν έχει Ε.Ε.Π. ενώ λειτουργεί κάθε χρόνο με αναπληρώτρια ειδική βοηθό.

Καταλυτικό ρόλο στο σχολείο έχει παίξει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, χωρίς την πρωτοβουλία και την ενεργή δράση του οποίου, το σχολείο θα είχε κλείσει. Οι εκάστοτε προϊστάμενοι και εκπαιδευτικοί έρχονται και παρέρχονται. Τα παιδιά είναι οι μόνιμοι κάτοικοι Περάματος και πίσω από τα παιδιά οι γονείς είναι αυτοί που σηκώνουν το βαρύ φορτίο να επιλύσουν όσα προβλήματα δεν έχει λύσει το ελληνικό κράτος και όσα τους προσθέτει με τη γραφειοκρατία του. Μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενισχύεται στο έργο του σχολείου οικονομικά από διάφορους χορηγούς {εταιρίες, οργανισμούς αλλά και πλήθος ανώνυμων ιδιωτών}.

Μέχρι το 2008 το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το σχολείο είναι τελείως ακατάλληλο για στέγαση ειδικού σχολείου. Στις 22 Δεκεμβρίου του 2008 πραγματοποιείται φιλανθρωπική συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου υπέρ του Ειδικού Δ. Σ. Περάματος. Με τη συνεισφορά και του John Greek 88,6, το 2009 το σχολείο ανακαινίζεται εκ βάθρων χωρίς όμως να έχει επιλύσει ακόμα όλα του τα κτιριακά προβλήματα.

Το 2012-13 ο ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένων Πειραιώς προσφέρει στο σχολείο πέντε <5> μονάδες κλιμασμού που λύνουν το πρόβλημα της θέρμανσης και του κλιματισμού στο σχολείο και διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Το καλοκαίρι του 2015, στο πλαίσιο της 2ης Ημέρας Εθελοντισμού, εταιρεία χορηγός  ανέλαβε την ανακαίνιση όλου του χώρου που χρησιμοποιεί το Ειδικό Δ.Σ. Περάματος: τρίψιμο και βάψιμο του συνόλου των εσωτερικών χώρων του σχολείου, εικαστική διαμόρφωση του γυμναστηρίου, διαμόρφωση και λουλουδοφύτευση στον προαύλιο χώρο, μετατροπή του WC σε πλήρως ΑμΕΑ.

Το 2017 (καλοκαίρι) από χορηγό πάλι γίνεται η αλλαγή όλων των εξωτερικών κουφωμάτων και η τοποθέτηση δύο πορτών ασφαλείας. 

Το 2018 διαμορφώνεται εκ νέου ο προαύλιος χώρος του σχολείου και ο κήπος.

Το 2019 το ΚΕ.ΘΕ.Α. ΝΟΣΤΟΣ ζωγραφίζει με τα παιδιά κάποιους τοίχους του σχολείου, κάνοντας το περιβάλλον του σχολείου πολύ όμορφο.

Στο μεταξύ, όλα αυτά τα χρόνια πολλά έχουν αλλάξει. Οι αίθουσες διδασκαλίας εξοπλίστηκαν με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, για τις ανάγκες της διδασκαλίας και της μάθησης, το εκπαιδευτικό υλικό ανανεώθηκε, η κουζίνα εξοπλίστηκε για τα προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης των μαθητών και έγινε πιο λειτουργική για τα παιδιά.

Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός σχολείου, όπου εκπαιδευτικοί και μαθητές εργάζονται με αφοσίωση, δημιουργικότητα και ελευθερία μέσα σ’ ένα κλίμα συνεργασίας κι αλληλοβοήθειας.

Πιστεύουμε σε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, που θα συνεργάζεται αρμονικά με τους γονείς/κηδεμόνες και την τοπική κοινότητα. Ένα σχολείο που θα καλλιεργεί την αποδοχή της διαφορετικότητας, τον σεβασμό προς τους άλλους και την ευαισθησία για το περιβάλλον. Ένα σχολείο, όπου κάθε παιδί θα γεύεται τη χαρά της μάθησης με ασφάλεια, θα χαίρεται το παρόν και θα προετοιμάζεται για το μέλλον.

 

 

 

Αρχειοθέτηση

Πέραμα

4 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ειδική Εκπαίδευση

μέσα στη σχολική τάξη

BINTEO HMERIDAS

18 Ιουνίου 2018

"Διαφορετικότητα και Συνεκπαίδευση"

AFISA1

 

 

Επισκεφθείτεsch gr

digital school

edutv

eyliko

etwinning

kpe logo

 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΡΑ

ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

  

 

Let's do it Greece 2016

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

συντονιζόμαστε

για μια καλύτερη Ελλάδα,

για ένα πιο καλαίσθητο

και ανθρώπινο περιβάλλον

LDIG Banner

Βίντεο Let?s do it Greece 2016

 

DSC00692a

SXEDIAZO GIA OLOUSa

SXEDIAZO GIA OLOUSb

Πέραμα

4 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ειδική Εκπαίδευση

μέσα στη σχολική τάξη

BINTEO HMERIDAS

18 Ιουνίου 2018

"Διαφορετικότητα και Συνεκπαίδευση"

AFISA1

 

 

next
prev