O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
next
prev

Σάββατο 28 Μαΐου 2016: η σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά μας περιμένει ... Η αυλαία σήμερα ανοίγει και για μας. Η αγωνία μας κορυφώνεται... Τα φώτα πέφτουν πάνω μας... Τα λεπτά που καθυστερεί η μουσική να ακουστεί μας φαίνονται αιώνες. "Παντρεύουνε τον κάβουρα..." το ξεκίνημα του τραγουδιού, μας βάζει στο πνεύμα της παράστασης.

DSC03669a DSC03674a

 DSC03680a DSC03686a

Τα υπόλοιπα γίνονται αυτόματα. Τα παιδιά κινούνται στη σκηνή, σα να ήταν και χθες και προχθές εκεί. Η άνεσή τους μας εντυπωσιάζει. Ο κάβουρας και η χελώνα, το τέλειο ζευγάρι. Ο ποντικός ο καλύτερος συμβολαιογράφος. Έχει πάρει το ρόλο του πολύ σοβαρά. Ο κουμπάρος ο σκαντζόχοιρος δε σταματάει λεπτό να αλλάζει τα στέφανα. Ο τζίτζικας είναι εξαιρετικός μουσικός, το βιολί στα χέρια του παιχνίδι. Ο μέρμηγκας με καμάρι μεταφέρει τα προικιά και τα ακουμπάει στα πόδια του ζευγαριού. Ο γάιδαρος ακούγεται με το που ανεβαίνει στη σκηνή. Με το μικρόφωνο στο χέρι ξεχωρίζει αμέσως. Ο δε βάτραχος κουβαλάει το νερό με τη στάμνα, και νομίζεις ότι μόλις τη γέμισε από το ποτάμι. Θυμούνται πού πρέπει να σταθούν, πότε να κάνουν στροφή.... Δεν ξέχασαν τίποτα. Όσο για τους καλεσμένους, καμαρώνουν που έχουν τέτοιους μαθητές. Ο κόσμος συγκινείται και το χειροκρότημα είναι τόσο εγκάρδιο που μας συνεπαίρνει. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ!!! Τίποτα δε μας αποσυντόνισε. Τα αισθητήριά μας διαχειρίστηκαν θαυμάσια όλα τα ερεθίσματα, και τον έντονο φωτισμό και το δυνατό ήχο της μουσικής και τον κόσμο και το αχανές του χώρου που απλωνόταν μπροστά στα μάτια μας.

DSC03687a

DSC03690a

 

Έφτασε η στιγμή της υπόκλισης και η καρδιά μας ξαναπήγε στη θέση της. Τo δυνατό χειροκρότημα ήταν η καλύτερη επιβράβευση, η επιβεβαίωση ότι όλα πήγαν θαυμάσια. Και αυτό που απέμενε ήταν να βρούμε... το άνοιγμα της αυλαίας για να αποχωρίσουμε, να πάμε και πάλι πίσω από τη σκηνή, εκεί που ο χώρος μας είναι οικείος και μπορούμε να ξαναγίνουμε ο εαυτός μας.

Μας δόθηκε και αναμνηστικό συμμετοχής...πολύ καλαίσθητο.  Αλλά και χωρίς το αναμνηστικό σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτή η εμπειρία θα μας μείνει αξέχαστη. 

DSC03692a

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ

Το βίντεο που ακολουθεί είναι η μια μαρτυρία της εμπειρίας που ζήσαμε:

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς:

  • το τουριστικό γραφείο του κ. Αλεξόπουλου και την κα Αλεξοπούλου ιδιαιτέρως, για την εξασφάλιση μεταφορικού μέσου για τη μεταφορά των μαθητών μας από και προς το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ημέρα Σάββατο.
  • τους γονείς των μαθητών μας για την συνεργασία και την παρουσία τους,
  • την κα Αρβανιταντώνη, υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων Π.Ε. Πειραιά για την ευκαιρία που μας έδωσε,
  • το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και όλο το προσωπικό του, για τη φιλοξενία και τη συνεχή συμπαράστασή του καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας μας εκεί
  • το σχολικό σύμβουλο Ε.Α.Ε. 9ης Περιφέρειας κ. Γ. Μπαλαμώτη,  και τους συναδέλφους ειδικής και γενικής αγωγής για την παρουσία τους στην εκδήλωση και την ηθική υποστήριξη που μας παρείχαν,
  • και κυρίως τα μέλη του προσωπικού του σχολείου που δεν υπολόγισαν το χρόνο και τον κόπο και αποφάσισαν ομόφωνα ένα τέτοιο εγχείρημα.

Ευχαριστούμε τέλος τους πιο σημαντικούς συντελεστές της παράστασης: τα παιδιά μας που συνεργάστηκαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.