O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
O καιρός σήμερα
next
prev

Σύμφωνα με το άρθρο 98 και 99 του νομοσχεδίου "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ" στην ιστοσελίδα του σχολείου οφείλουμε να κάνουμε αναφορά στις υποδομές και τον εξοπλισμό που διαθέτει το σχολείο. Το Ειδικό Δ.Σ. Περάματος συστεγάζεται με το 1ο Δ.Σ. Περάματος. Στεγάζεται στο υπόγειο και σε μια αίθουσα του ισογείου του παραπάνω σχολικού κτιρίου. Η είσοδος τοπυ σχολείου είναι από την οδό Θράκης 1 ενώ η είσοδος του συστεγαζόμενου δημοτικού σχολείου είναι από την οδό Καραολή και Δημητρίου 25. Διαθέτει:

-τρεις αίθουσες διδασκαλίας, εκ των οποίων οι δύο έχουν διαδραστικό πίνακα, ο ένας είναι από χορηγία και ο άλλος από το Υ.ΠΑΙ.Θ. 

-μία μόνο αίθουσα για το το Ε.Ε.Π. Συνήθως οι ειδικότητες εργάζονται μαζί με τον ειδικό εκπαιδευτικό στην τάξη.

-αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που λειτουργεί κυρίως ως κλειστό γυμναστήριο,

-ένα γραφείο διδασκόντων,

- μια μικρή κουζίνο-τραπεζαρία,

- βεστιάριο με αποκριάτικες και παραδοσιακές ενδυμασίες,

- δύο τουαλέτες: μία για το προσωπικό, η οποία διαθέτει μπανιέρα για το μπάνιο των μαθητών και μία για τους μαθητές που είναι προσβάσιμη και σε παιδιά με κινητική αναπηρία (φτιαγμένη από χορηγία το 2015).

-αυλή με κήπο.

Όλες οι αίθουσες διδασκαλίας διαθέτουν κλιματιστικό (χορηγία).  Από χορηγία έγινε αλλαγή όλων των εξωτερικών κουφωμάτων του σχολείου το 2017 και έχουν τοποθετηθεί κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απώλεια θερμότητας στη διάρκεια του χειμώνα και να είναι ευχάριστο το περιβάλλον χειμώνα-καλοκαίρι.

Έχουμε εξασφαλίσει αρκετό και ποιοτικό εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις ομάδες μαθητών που φοιτούν στο σχολειο μας. Κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί δημιουργούν νέο υλικό προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή. 

Για μαθητές με κινητική αναπηρία παραμένει το πρόβλημα της μετακίνησής τους από τον 1ο στο 2ο όροφο. Δυστυχώς δεν υπάρχουν προδιαγραφές για τοποθέτηση ασανσέρ. Η λύση μπορεί να δοθεί με την τοποθέτηση καθίσματος-αναβατήρα. Προσπαθήσαμε να λυθεί το πρόβλημα αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη διάρκειαα του χειμώνα τρέχουν νερά  στη σκάλα που κάνουν επικίνδυνη την τοποθέτηση μηχανήματος με ηλεκτρισμό.

Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε μαθητές με κινητικές αναπηρίες. Αν εγγραφούν θα τοποθετηθούν σε αίθουσες του ισογείου. Στην είσοδο του σχολείου υπάρχει ράμπα.

Ένα από τα χρόνια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η υγρασία στο λουτρό του προσωπικού και στην αίθουσα με το βεστιάριο. Επανειλημμένα έγιναν προσπάθειες επιδιόρθωσης του προβλήματος, δυστυχώς με προσωρινά αποτελέσματα.

Οι προδιαγραφές του σχολείου είναι για μικρό αριθμό μαθητών. Σε περίπτωση που ο αριθμός των μαθητών ξεπεράσει τους 15, θα πρέπει να γίνει μεταστέγαση, κάτι που είχαμε αιτηθεί το 2012-13 αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τα τελευταία χρόνια, με την ένταξη μαθητών με ε.ε.α. στο γενικό σχολείο, το μαθητικό δυναμικό μειώνεται σταδιακά. Το Ειδικό Δ.Σ. Περάματος εργάζεται και προς αυτή την κατεύθυνση, στην ένταξη δηλαδή μαθητών από το ειδικό στο γενικό, με μεγάλη επιτυχία, καθότι το γενικό σχολείο στεγάζεται στο ίδιο κτίριο. Το Ειδικό Σχολείο Περάματος, όπως όλα τα ειδικά σχολεία τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί και ως ΣΔΕΥ και υποστηρίζει τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ. 5 δημοτικών σχολείων του Περάματος.

 

Αρχειοθέτηση

Πέραμα

4 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ειδική Εκπαίδευση

μέσα στη σχολική τάξη

BINTEO HMERIDAS

18 Ιουνίου 2018

"Διαφορετικότητα και Συνεκπαίδευση"

AFISA1

 

 

Επισκεφθείτεsch gr

digital school

edutv

eyliko

etwinning

kpe logo

 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΕΡΑ

ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

  

 

Let's do it Greece 2016

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

συντονιζόμαστε

για μια καλύτερη Ελλάδα,

για ένα πιο καλαίσθητο

και ανθρώπινο περιβάλλον

LDIG Banner

Βίντεο Let?s do it Greece 2016

 

DSC00692a

SXEDIAZO GIA OLOUSa

SXEDIAZO GIA OLOUSb

Πέραμα

4 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ειδική Εκπαίδευση

μέσα στη σχολική τάξη

BINTEO HMERIDAS

18 Ιουνίου 2018

"Διαφορετικότητα και Συνεκπαίδευση"

AFISA1

 

 

next
prev